Incidenti na Kosovu: Dva Srbina povređena u pucnjavi, napad na policijsko vozilo

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle jedan sat iza ponoći ispred jednog od lokala u ovom gradu.

Policija traga za jednom osobom za koju pretpostavlja da je koristila vatreno oružje i nanele povrede dvojici mladića.

“Ne znamo trenutno motiv napada, a u lokalu ispred kojeg je došlo do pucanjave nalazilo se oko 70 gostiju”, kazao je Hoti.

Dežurni ortoped u mitrovičkoj bolnici doktor Ljubomir Jakšić izjavio je Tanjugu da su tokom noći primili dva pacijenta koji su imali povrede nanete vatrenim oružjem – jedan pacijent S.M. (26) operisan je tokom noć i ima ustrelnu povredu desnog stopala i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Njegovo stanje je stabilno, rekao je Jakšić dodajući da je drugi pacijent T.P. (24) povređen rikošetom i da je smešten na odeljenje ortopedije, kao i da je u stabilnom je stanju.

Na ovaj način je nastavljena serija incidenata u Kosovskoj Mitrovici koja je otpočela prošle nedelje, kada je jedan sedamnaestogodišnjak srpske nacionalnosti povređen u blizini glavnog ibarskog mosta.

Pucano na policijsko vozilo u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznati napadači pucali su rano jutros na vozilo Kosovske policije koje je bilo parkirano ispred Zdravstvenog centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Incident se dogodio jutros oko 02.00 sati povređenih nije bilo, ali je na vozilu pričinjena materijalna šteta izjavio je mitrovičkom Radiju Kontakt plus zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti.

Na vozilu je probušena jedna guma i oštećeno je staklo, rekao je Hoti i naglasio da u trenutku napada u vozilu nije bilo policajaca.

Hoti je kazao da se traga za jenim licem, čiji identitet nije naveo, a koji je osumnjičen za ovo krivično delo.

Nadlanu / izvor: Blic

Foto: arhiva Nadlanu / ilustracija