Neurolog otkriva kako da SPREČITE moždani udar

0

Mislite na vreme! Neurolog savetuje kako da se zaštitite.

Moć da zaustavite moždani udar je u vašim rukama, pa vam stoga dr Libeskind pruža četiri sugestije kako da napravite veliku razliku sa malim promenama u ponašanju:

Vaš glavni telohranitelj: Kafa

“Antioksidansi pronađeni u kafi imaju višestruke zdravstvene koristi, a istraživanja pokazuju da tri do četiri šoljice dnevno mogu da smanje rizik od moždanog udara. Pravim instant kafu svakog jutra, a u toku dana popijem još dve velike šolje,” ističe Libeskind.

Strategija na putovanjima

“Poslovna putovanja su izuzetno naporna za mozak. Uvek kupite flašu vode, kako biste bili hidrirani i obično zgrabite užinu poput kikirikija ili indijskog oraha na aerodromu. Voda zajedno sa esencijalnim masnim kiselinama u kikirikiju, indijskom orahu ili orahu, pomaže da mozak ostane energičan i funkcionalan. Ove grickalice su bogate nutrijentima koji pomažu protok krvi,” dodaje Libeskind.

Čuvajte kardio zdravlje
“Imam mašinu za skijanje koju koristim 30 minuta dnevno. Na ovaj način se bavim intenzivno vežbanjem, a ljudi koji rade kardio treninge, imaju više nivoe moždanog faktora neurotrofik, hemikalije koja igra veliku ulogu u vašoj kognitivnoj funkciji,” kaže Libeskind.

Promenite scenario

“Kada sam pod stresom, pomislim. Šta mogu da kontrolišem, a šta je izvan moje kontrole?. Jedan način je da poboljšate perspektivu tako što ćete promeniti okruženje – prošetajte. Kada imam da radim tokom svog slobodnog vremena, ja to odradim brzo i onda skočim nazad u slobodno vreme. Na taj način ne brinem zbog nedovršenog posla,” završava Libeskind.

Nadlanu / izvor: menshealth

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.