Fudbalska liga odložila odluku o Brijatoreu

LONDON, 20. oktobra 2009. (Beta-AP) - Upravni odbor engleske Fudbalske lige saopštio je da će odluku o suvlasničkim pravima Flavija Brijatorea u fudbalskom klubu Kvins Park Rendžers, doneti posle rezultata žalbe koju je bivši direktor Renoa podneo protiv odluke Saveta svetskog motosporta o doživotnoj suspenziji iz Formule jedan.

Brijatore je suspendovan prošlog meseca jer je naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da izazove incident na prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Singapura, kako bi pomogao timskom kolegi Fernandu Alonsu da trijumfuje.

Fudbalska liga, koja upravlja svim fudbalskim divizijama u Engleskoj osim Premijer lige, utvrdiće da li će odluka o doživotnoj suspenziji iz Formule jedan uticati na njegov rad u engleskom fudbalskom klubu.

"Obavešteni smo da je direktor Kvins Park Rendžersa podneo žalbu sudu u Francuskoj protiv Međunarodne automobilske federacije (FIA). Pre nego što donesemo odluku o Brijatoreovim suvlasničkim pravima u klubu sačekaćemo rezultate žalbe", navodi se u saopštenju.

Brijatore je u nedelju rekao da je odluka o doživotnoj suspenziji nelegalna i da je uveren da će je sud u Francuskoj oboriti.

Brijatore je suvlasnik Kvins Park Rendžersa zajedno sa direktorom Formule jedan Bernijem Eklestonom i indijskim biznismenom Lakšmijem Mitalom. Italijan je uz to i direktor Upravnog odbora drugoligaške ekipe iz zapadnog Londona.

Pogledajte još