Barselona je bolja od Reala

PARIZ, 20. oktobra 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo ocenio je da bi igrač Barselone Lionel Mesi ove godine mogao da osvoji "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem fudbaleru Evrope i dodao da je Barselona trenutno bolja od "kraljevskog" kluba.

"Mesi je favorit. Zašto da ne? Biće zasluženo ako osvoji 'Zlatnu loptu' ", rekao je Ronaldo.

Ronaldo, koji je prošle godine osvojio prestižno priznanje, i ove godine se nalazi na listi kandidata, a pobednik će biti proglašen 1. decembra. "Zlatnu loptu" dodeljuje list Frans fudbal.

Šest fudbalera Barselone je u konkurenciji za osvajanje "Zlatne lopte" - Mesi, Ćavi Ernandes, Tijeri Anri, Andres Inijesta, Jaja Ture i Zlatan Ibrahimović.

"Sigurno je da će jedan igrač Barselone osvojiti trofej. Da biste osvojili 'Zlatnu loptu' morate da osvajate titule sa svojim klubovima i zbog toga su fudbaleri katalonske ekipe favoriti", smatra on.

Ronaldo je priznao da je Barselona bolja od njegovog kluba Real Madrida.

"Bolji su jer igraju zajedno veće nekoliko sezona, a ne samo par meseci, kao mi u Realu. Poštujemo Barselonu, ali na kraju sezone ćemo videti ko će biti šampion", rekao je portugalski reprezentativac.

Pogledajte još