STRAŠNA TRAGEDIJA: Potonuo brod pun maloletnika, udavilo se najmanje 400 ljudi

0

Oko 400 migranata koji su isplovili iz Libije u pokušaju da stignu do Italije udavilo se, objavilo je organizacija Save the Children, pozivajući se na izjave preživelih koje je spasio jedan brod i prebacio na kopno.

Među žrtvama bilo je “mnogo mladića, možda maloletnih”, navela je organizacija. Oko 400 migranta udavilo se u pokušaju da iz Libije stignu do Italije kada je potonuo njihov brod, rekle su osobe koje su preživele najnoviju tragediju u Sredozemlju.

Brod je prevozio 550 migranata i doživio brodolom 24 sata pošto je isplovio iz Libije, prema rečima očevidaca. Pre te nesreće od početka godine poginulo je više od 500 migranta u Sredozemlju koje je zbog stalnih pokušaja stanovnika južne obale da se domognu Evrope postalo velika grobnica.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) to je nagli porast u odnosu na 47 žrtava u istom razdoblju prošle godine. Preživeli putnici stradalog broda bili su uglavnom subsaharski Afrikanci, rekao je portparol Save the Children itakavši kako se ne zna kada se brodolom tačno dogodio.

Nadlanu / izvor: jutarnji list

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.