Higins zadovoljna bez tenisa

PARIZ, 20. oktobra 2009. (Beta-AP) - Bivša najbolja svetska teniserka Martina Higins izjavila je da se neće vratiti na teren jer je zadovoljna životom bez tenisa.

Higins se povukla iz tenisa pošto je 2007. godine kažnjena dvogodišnjom suspenzijom, jer su razultati anti-doping kontrole bili pozitivni na kokain.

"Imam lepu kuću i četiri konja. Na turnirima ne mogu da vodim svoj život", rekla je Higins u intervjuu listu L'Ekip.

Petostruka osvajačica grend slem titula rekla je da bi se najverovatnije povukla i da nije kažnjena. Međutim, priznala je da je preživljavala teške trenutke zbog kazne. Suspenzija 29-godišnjoj Švajcarkinji istekla je 30. septembra, na njen rođendan, kada je bila podvrgnuta doping testu u svojoj kući.

"Nisu mi dozvolili da se takmičim, pa čak ni u nekom drugom olimpijskom sportu. Nisam imala pravo da učestvujem na konjičkim takmičenjima, čak ni u amaterskoj konkurenciji...", rekla je ona.

Suspenzija 29-godišnjoj Švajcarkinji istekla je 30. septembra, na njen rođendan, kada je bila podvrgnuta doping testu u svojoj kući.

"Mislili su da planiram povratak aktivnom igranju tenisa", dodala je ona.

Higins se prvi put povukla iz tenisa 2002. godine zbog povreda noge i stopala, a kada se vratila na teren, četiri godine kasnije, osvojila je dva manja turnira, stigla do četvrtfinala na dva grend slema, a godinu je završila na sedmom mestu na WTA listi.

Higins je na prvom mestu WTA liste provela 209 nedelja.

Pogledajte još