MONSTRUOZAN EPILOG OTMICE Francuzi Mašu hteli da prodaju zbog organa

Mišel Sebastijan (46), Sandrin Goren (40) i Kristel Etje (26) u Srbiji se terete samo za otmicu devojčice. Pošto se radi o francuskim državljanima, tamošnja policija uključila se u istragu koja ih je odvela do jedne kriminalne grupe.

- Francuski istražni organi još nisu odgonetnuli kako su troje njihovih državljana došli do Maše, i dok se ne završi ceo slučaj, niko sa sigurnošću ne može reći kome je i zbog čega trebala devojčica iz Srbije. Međutim, istražni organi došli su do podataka da je uhapšena trojka povezana sa jednom kriminalnom grupom koja se bavi trgovinom organima. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je dete moglo biti predato njima - objašnjava izvor blizak istrazi.

Inače, Francuzi koji su 13. marta oteli dvogodišnju Mašu u Ulici braće Jerković iz naručja majke, kako pokazuju dosad prikupljeni dokazi, devojčicu nisu pronašli preko društvenih mreža, već su je nasumice tipovali dok su lutali Beogradom.

- Policija je u potpunosti rekonstruisala njihovo kretanje, od trenutka kad su iz Rumunije uđli u Srbiju, dva dana pre otmice. Pre dolaska u Beograd, jedan dan su se zadržali u Pančevu, gde su u parku i tržnom centru vrebali dete koje bi oteli. To im nije pošlo za rukom, pa su se uputili ka Beogradu. Nekoliko minuta proveli su zaustavljeni ispred jedne igraonice. Posmatrali su, ali se ništa nisu preduzeli, a onda su nastavili da lutaju prestonicom i tako su završili u naselju Braće Jerković, gde su i oteli Mašu - objašnjava sagovornik.

Otmica se desila 13. marta. Pogledajte snimak.

Pogledajte video snimak otmice devojčice.
Pogledajte video snimak otmice devojčice.

Pogledajte još