UNDERGROUND TECHNO Rødhåd donosi šmek Berlina

0

Ubedljivo najveće ime sa nemačke techno underground scene, Rødhåd (Dystopian) iz Berlina, nastupiće u petak, 24. aprila u beogradskom klubu "Drug§Tore".

Retko ko sluša pravi techno zvuk nije čuo za ovog DJ-a. Pojavio se 90ih godina, a počeo je tako što je organizovao male elektronske žurke na otvorenom u Berlinu. Iz čiste zabave. Vest o ovim, sada već kultnim žurkama, vrlo brzo se proširili izvan granica Berlina i same Nemačke. Zvuk koji je on vrteo na tim žurkama, onaj pravi techno, postao je sinonim za underground.

Rødhådove najpoznatije žurke su “Dystopian”, a on kao njihov glavni DJ i houst, nastupa u isključivo najboljim klubovima poput “Berghain”, “Arena club”, “Tape”… pa je na red došla i beogradska “techno katedrala”.

Pre tri godine izdao je ploču “Dystopian” za svoj istoimeni lejbl, a pozitivne kritike su stigle od najboljih među kojima su Robert Hood, Jeff Mills, Marcel Dettmann, Ben Klock, Luke Slater, Laurent Garnier, Sven Väth, Dave Clarke.

Domaću podršku pružiće mu Filip Xavi i Kristijan Molnar.. Pretprodaja karata je počela u prodajnim objektima Eventim Serbia po ceni od 900 dinara.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.