Razgovori u Butmiru i dalje bez rezultata

BANJALUKA, 20. oktobra 2009. (Beta) - Premijer Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je izjavio da su razgovori predstavnika SAD i Evropske unije u utorak prekinuti i da bi trebalo da se nastave u sredu ujutro.

"Namera je da se u sredu u devet sati tu ponovo okupimo i da se ponovo nešto vidi, ali ja ne znam šta više", kazao je Dodik za Radio-televiziju RS (RT RS).

On je naveo da je predstavnicima SAD i EU "bilo važno da se održi neka vrsta sastanka", dodavši da je danas u Butmiru bilo govora o principima pregovora, i o tome koja su rešenja moguća, a koja ne.

"Juče smo rekli da je za nas predloženi paket neprihvaljiv, da je antidejtonski i da ne može biti osnova za razgovore i to smo danas ponovili. Razgovor se pretvorio u razgovor o principima sa jasnim stavom da to nije osnova za bilo kakve pregovore", kazao je on. Prema njegovim rečima, "na neki način postalo je jasno da je realnost u BiH sasvim drugačije od idealnih želja koje neki žele da promovišu".

Pogledajte još