Ispovest vozača: Nisam ni video devojku dok je nisam pregazio

Maloletna devojka (17) sinoć je oko 21 sat potrčala za autobusom na liniji 58, saplela se na rupu pred stajalište i pala direktno pod vozilo.

– Vozač je stao na stanicu, primio putnike i zatvorio vrata. Devojka je potrčala za autobusom, a kako pred stanicu ima ulegnuće i trava, ona se okliznula na to i podletela pravo pod točkove. Vozač je nije video i prešao joj je preko noge – objašnjavaju u autoprevozniku “Banbus”, vlasniku tog autobusa.

Vozač koji je sinoć upravljao autobusom na liniji 58 želeo je da ostane anoniman, ali je ispričao kako je došlo do nesreće.

– Nisam ni video kada je pala. Kada sam zatvorio vrata, krenuo sam možda samo jedan metar kada sam primetio da sam prešao preko nečega. Tada sam shvatio da sam prešao zadnjim točkom preko noge te devojke – priča vozač.

On dodaje da je odmah potrčao devojci u pomoć i pozvao Hitnu pomoć.

– Bilo je strašno. Strašno bi bilo i da je zadobila malu povredu, a ne ovako. Zvao sam danas Urgentni centar da se raspitam kako je. Rekli su mi da je u teškom stanju, ali je svesna… Bila je svesna i sinoć kad se sve desilo – priča vozač.

On kaže da je sinoć dao izjavu policiji.

– Ja nisam kriv za to što se desilo. Vrata autobusa su bila zatvorena kada je ona pala. Ne osećam odgovornost, ali se jako loše osećam. Strašno je to – kaže vozač.

Povređena devojka je sinoć prevezena u Urgentni centar gde je hitno operisana. Njeno stanje je i dalje kritično.

– Ona se nalazi na odeljenju Šok B, na intenzivnoj nezi. Sinoć je operisana i u teškom je stanju. Na intenzivnoj nezi je jer se i dalje vodi kao životno ugrožena – rekla je Aleksandra Berić, potparol Urgentnog centra.

Nadlanu / izvor: blic

Foto: Arhiva Nadlanu