Huligani demolirali Srpski kulturni centar

Nezapamćen incident dogodio se pre dva dana u Australiji, u zajednici gde mahom stanuju srpski iseljenici. Lokalni mediji su izvestili da je više od 70 tinejdžera počelo da divlja na proslavi, a sve su zabeležile kamere policijskog helikoptera koji je tokom intervencije nadletao to područje.

Članovi srspke zajednice koji su bili očevici incidenta, pokušali su najpre sami da umire situaciju, ali su na posletku morali da pozovu policiju.

Prema rečima potpredsednika srpske zajednice u Brizbejnu Darija Musića, rođendan je slavila devojka koja nije njihov član, već je samo iznajmila prostor.

On je takođe naveo da se sve dogodilo u trenutku kada su čelnici zajednice bili na sastanku u centru, gde su planirali proslavu “Đurđevdanskog uranka”.

Musić je kazao da im je devojka rekla da će na žurci biti tridesetak ljudi, ali su već u prvim minutima slavlja videli da kolone dece neprekidno pristižu sa svih strana.

- Upitali smo je da li je ovo rođendanska ili Fejsbuk zabava, a ona nam je odgovorila da je sve uredu. Gotovo odmah su počeli neredi - kazao je Musić lokalnim medijima.

Na žurku je došlo oko dvesta tinejdžera, a njih nekoliko je najpre počelo da divlja ispred hale. Musić je kazao da je grupa tinejdžera prvo počela da razbija flaše na parkingu ispred, a potom su i drugi počeli da izlaze iz hale i da im se pridružuju u razbijalnju i demoliranju.

Članovi srpske zajednice pokušavali su da ih umire, ali su ubrzo shvatili da ih ima više od sedamdeset zbog čega su pozvali pomoć. Policiji je trebalo nekoliko minuta da savlada i rastera tinejdžere od kojih je većina uspela da pobegne.

Uhapšene su četri punoletne osobe koje će biti optužene za narušavanje reda i mira i ometanje policije. Druge dve maloletne odgovaraće po zakonu za mlađe od osamnaest godina, dok će slavljenica odgovarati prekršajno, uz obaveznu nadoknadu šetete koja je pričinjena kulturnom centru.

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još