Jovanović: Želimo da pobedimo Koštunicinu politku

BEOGRAD, 18. januara 2007. (Beta) - Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u četvrtak da će koalicija koju predvodi na izborima u nedelju sigurno osvojiti 220 hiljada glasova.

"U parlament ulazimo, ne kroz prozor, ne preko cenzusa, već sa ambicijom da kroz partnerstvo sa Demokratskom strankom, prepoznatljivom po politici koju je nekada vodila, i strankama nacionalnih zajednica, formiramo koaliciju koja će ovu zemlju menjati, i pobediti sve ono ružno i loše što je obeležilo poslednje tri godine", poručio je lider LDP-a na skupu u Knez Mihailovoj ulici.

Prema njegovim rečima, ta koalicija želi da na izborima pobedi premijera Srbije Vojislava Koštunicu i politiku koju on simbolizuje.

Dodao je da se u nedelju "glasa o 5. oktobru ili 12. martu".

"Neka se kaže ta velika istina...da se 21. januara glasa o 5. oktobru ili 12. martu. Želimo da toga dana pobedi ideja života, a ne ideja mržnje, obračuna i smrti. Ne želimo da 22. januar bude dan u kome će biti za svakoga po nešto, malo 5. oktobra, malo 12. marta. Neka to bude vreme u kome ćemo razmišljati o budućnosti i konačno reći da smo pobedili prošlost", kazao je Jovanović.

Dodao je da je osnovna poruka "biračima i simpatizerima i onima koji se kolebaju" da je njihovo pravo da odlučuju o svom životu, da svaki dan bude šansa u kojoj će moći nešto pozitivno da urade, a ne da 21. januar bude dan razočaranja.

"Tako nešto će biti moguće ukoliko vreme pred nama bude zavisilo od ljudi koji žive u ovoj zemlji, od onih koje niko nije pogledao, ni pitao, ni želeo da čuje do početka izborne kampanje u kojoj smo im mi pružili ruku, a ne onima koji su želeli Srbijom da vladaju i zato su raspisali izbore, ne što su se od vlasti umorili, već da bi je produžili", kazao je Jovanović.

Pogledajte još