POSLE TRI DECENIJE Srbija ima predstavnika u Kanu

Glavni junak filma “Panama" je Jovan (Slaven Došlo), koji se, između ostalih devojaka, viđa i sa Majom (Jovana Stojiljković). Odnos sa njom ga u početku ne zanima, ona mu deluje naivno. Međutim, postepeno, njeno začudno i ambivalentno ponašanje počinje da ga intrigira i uvlači u svojevrsnu mrežu prepletenih uzroka i posledica. Prateći video snimke i tragove sa interneta, Jovan otkriva Majin paralelni život, upliće se u sopstvenu igru laži i ljubomore. Jovan gubi sebe, očajnički pokušavajući da otkrije ko je zapravo Maja.


“Panamu” su stvarali mladi ljudi kojima je, u većini, to prvo autorsko iskustvo u radu na dugometražnom igranom filmu: reditelju, scenaristi i koproducentu Pavlu Vučkoviču, koscenaristkinji Jeleni Vuksanović, producentu filma - Tatjani Žeželj Gojković, direktoru fotografije Đorđu Arambašiću, scenografima Bojani Nikolić i Liviji Mikić, kostimografkinji Magdaleni Klašnji, montažeru Bojanu Kosović. ,mladim glumcima koji su za film “Panama” prvi put stali pred kameru Slaven Došo, Jovan Stojiljković.

U ostalim ulogama svoj doprinos filmu dali su i Miloš Pjevač, Tamara Dragičević, Jelisaveta Orašanin, Nebojša Milovanović, Aleksandar Đurica, Branka Pujić, Andrija Daničić...


Pogledajte još