Muzička atrakcija iz Sarajeva: Kad vam Bezbeli apstraklije dođu “Pod prozor”

Basistaga, Estamlija i Turbo Avazlija, trojka koja čini ovaj specifični i originalni sarajevski sastav, spot koristi i kao priliku da najavi svoj nastup u Beogradu i ponovno predstavljanje prestoničkoj publici, nakon sjajnog martovskog nastupa u Mikser House-u, kada su svirali kao podrška grupi Kultur Shock.

“Bezbeli Apstraklije” su nastali 2013. godine u Sarajevu i od samog početka svog delovanja ne prestaju da iznenađuju originalnim numerama i video spotovima koji se ističu autentičnošću, kao i spesifičnim smislom za humor. Bend je za veoma kratko vreme uspeo da se pozicionira kao nosilac novog talasa regionalne pop rok avangardne scene, negujući zvuk koji balansira između apstraktnog, pomalo psihodeličnog izražaja i mejnstrima.

Novi spot sa aktuelnog albuma “Kad je bal nek’ je kanibal” (Croatia Records) za pesmu “Pod prozorom” još jednom pokazuje izraziti umetničku notu koju bend neguje. Spot karakteriše surovi ralizam i na suptilan način priča pesmu, kroz jedan dominantni motiv koji se prožima tokom čitavog trajanja videa – ljubav. Bend je videom želeo da ukaže na činjenicu da u vremenu u kojem živimo, a u kojem vlada agresija i netrpeljivost, jedino ljubav može ukazati na pravi put.

Spot je ujedno i najava koncerata koji očekuju Bezbeli Apstraklije u narednom periodu, među kojima će biti i nastup u Beogradu, krajm maja, prvi nakon martovskog predstavljanja publici u Mikser House-u, na koncertu grupe Kultur Shock: “Raduje nas nova svirka u Beogradu! Poslije nedavnog gostovanja u Mikseru na koncertu Kultur Schocka, shvatili smo da nam je urbana beogradska publika nakolonjena i naš novi nastup može samo ojačati naše ljubavne odnose sa Beogradom”, rekao je Haris Ljumanović aka Turbo Avazlija.

Pogledajte još