Japanska koncertna atrakcija MONO stiže na Vračar

0

Japanska koncertna atrakcija, grupa Mono, 2013. godine nastupila je u klubu Fest. Koncert je bio rasprodat, a prema rečima publike bio je to možda i najvažniji koncert u dugoj istoriji ovog zemunskog kluba. Zahvaljujući koncertnoj agenciji Resetor i Vračar Rocks festivalu, Mono se vraćaju u Beograd– u utorak, 21. aprila, kada će u okviru evropske turneje nastupiti u Centru za kulturu Božidarac.

Grupa Mono, nedavno je objavila dva albuma “The Last Dawn” i “Rays of Darkness”. Dualistički koncept koji se nazire iz naslova ovih izdanja omogućio im je da istraže nove muzičke teritorije uz prepoznatljiv stilski pečat – albumi su snimljeni simultano, ali je ipak svaki od njih zasebna kreativna celina. Aktuelna izdanja su sjajno prihvaćena od strane publike i kritike, te su članovi ovog sada već kultnog japanskog sastava učvrstili svoju poziciju vodećeg post-rock sastava.

Iako se Mono uglavnom svrstava upravo u post-rock, ove Japance je teško ukalupiti. U prvim godinama uzori su im bili Sonic Youth i My Bloody Valentine, da bi kasnije počeli da ekperimentišu sa noise-om, pa i kompleksnim orkestarskim aranžmanima… Od 1999. godine kada su nastali, do danas, Mono su nastojali da postanu žanr za sebe – u tome su, prema mnogim mišljenjima, i uspeli!

U pohod na Evropu, Japanci su krenuli zajedno sa Helen Money, koja će nastupiti kao njihova specijalna gošća i na beogradskom koncertu. Helen Moneyje pseudonim pod kojim stvara Alison Chesley, američka čelistkinja koja na specifičan način svira ovaj instrument – alternativne rok uticaje spaja sa klasičnim muzičkim temeljima. Mnogi ljubitelji žešćeg zvuka nazivaju je najboljom svetskom heavy metal čelistkinjom! To ne čudi, budući da je Alison do sada gostovala na više od 150 albuma, među kojima su i izdanja čuvenih Disturbed, Anthraxa, grupe Broken Social Scene, Shellaca, Archer Prewitta, benda Russian Circles i, naravno, grupe Mono!

Ulaznice za koncert koji će Mono i Helen Money održati na Vračar Rocks festivalu u utorak, 21. aprila, dostupne su po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Ukoliko ih bude ostalo, na veče koncerta, na ulazu u Božidarac, ulaznice će koštati 1.800 dinara.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.