Ove žene rade neobičan posao, a zarađuju HILJADE DOLARA

U svetu kineskih onlajn hostesa, muškarci mogu pronaći društvo, a žene bogatstvo. Naime, dvadesetjednogodišnja Sijao Jue skoro svaki dan po četiri sata ćaska preko interneta sa obožavateljima koji je obasipaju virtuelnim ružama i drugim poklonima.

Rojters piše da je ona među više od 10.000 hostesa na sajtu bobo.com, platformi za emitovanje uživo, gde svako može da snimi sebe kako peva, svira klavir, pleše ili samo ćaska.

Hostese su mahom pevačice, a publika je 90 odsto muška, starosti između 20 i 35 godina. U redu je da budu ”slatke“ ali nije dozvoljeno ništa eksplicitno seksualno.

Osim što se ponaša mazno, telo pokreće kao da pleše i zavodnički jede jagode. Korisnici, za uzvrat, šalju virtuelne poklone koji mogu biti vredni hiljadu juana.

Kaže da je mnogima koji nisu koristili ovu uslugu možda teško da shvate.

"Ne poznajemo se, ali kako vreme odmiče, javi se taj neopisivi osećaj. Stvarmo nam pružaju podršku, a to nam jača samopouzdanje... Možda ljudi koji inače ne koriste ovu uslugu ne mogu da razumeu taj osećaj".

Za Žua Pejhua, koji kaže da nema dovoljno novca da bi imao devojku, suština je u druženju.

"Pošto završim posao, gledam TV ili ležim, igram igrice i slično i nemam s kim da pričam. Ali sa ovim... to je stvarna osoba. Sa njima možete da imate interakciju. Imam nekog ko hoće da razgovara sa mnom".

Sijao Jue zarađuje do deset hiljada juana (1.600 dolara) mesečno podsticanjem korisnika poput Žua da šalju poklone, piše Rojters i dodaje da je to ništa u poređenju sa rekordnih milion juana (161.400 dolara) koje je dobila jedan od hostesa.

U Kini postoji oko 50 internet kompanija koje pružaju usluge video ćaskanja. Vlasnici platformi, kako navodi Rojters, obično uzimaju između 50 i 70 odsto novca koji doniraju korisnici.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još