Italija: Beskućnik iz Srbije uhapšen jer je silovao devojčicu

0

Srbin (43) koji živi kao beskućnik u Italiji, uhapšen je pre tri dana u Bolonji zbog sumnje da je 2006. silovao tada maloletnu devojčicu u Padovi.

Za njim je bila raspisana policijska potera, ali je uhapšen tek prošle nedelje, kada ga je policija legitimisala u jednoj ulici u Bolonji tokom rutinske kontrole.

Ispostavilo se da je njemu u odsustvu određen pritvor još 2006. zbog silovanja devojčice, ali mu se još onda izgubio svaki trag. Policija je sumnjala da je silovatelj pobegao iz Italije, zbog čega je slučaj sve vreme bio otvoren.

Beskućnik iz Srbije čiji identitet nisu preneli italijanski mediji, odmah je uhapšen i predat nadležnom tužiocu u Padovi. Italijanski mediji su preneli da je njegova žrtva bila dete porodičnih prijatelja, koju je seksualno napastvovao nakon jedne porodične proslave.

Devojčica je tek nakon nekoliko dana skupila hrabrost i prijavila nasilnika, ali je on u međuvremenu nestao. Slučaj će uskoro dobiti i sudski epilog, a nasilniku preti kazna od četiri godine i tri meseca zatvora.

Nadlanu / izvor  . Blic

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.