Recepti za lepotu kultnih zvezda Holivuda

0

Holivudske dive nisu oduvek imale fotošop da sakriju svoje mane, pogledajte koje trukove si koristile kako bi bile najpoželjnije žene sveta

Merlin Monro
Da bi usta učinila punijim, Merlin je stavljala pet različitih nijansa crvenog ruža i sjaja kako bi postigla efekt. Tamnije boje bi stavljala u ugao usna, a svetlije prema sredini usana.

Elizabet Tejlor
Verovali ili ne, glumačka je diva pozajmila recept od egipatske kraljice Kleopatre koju je oživela na velikom platnu. Elizabet je, naime, znala da obrije lice, odnosno da ukloni fine i nevidljive dlačice s lica kako bi istom podarila novu dimenziju svežine, kao nakon najboljeg pilinga.

Ingrid Bergman
Slavna lepotica bila je poštovalac prirodnosti, pa je šminku nanosila samo kada bi snimala filmove i modne editorijale. Ipak, u svrhu lepote, obrijala je oko dva centimetra kose na vrhu temena kako bi vizuelno povećala čelo

Greta Garbo
Da bi istaknula svoje oči i učinila ih blistavijim, Greta Garbo bi ispod tamne senke za oči stavila malo vazelina. Umesto tuša ili olovke za oči.

Marlen Ditrih
Glumačka diva nemačkih korena bila je “opsednuta” svojim visokim jagodicama na licu. Navodno je izvadila umnjake kako bi dodatno naglasila taj deo tela, a znala je da koristiti i medicinsku ljepljivu traku kao alat u privremenom zatezanju kože lica.

Nadlanu / izvor: superzena

Foto: Arhiva Nadlanu / prt scr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.