NA ČASU FIZIČKOG Koš se srušio i isekao đaka!

Incident se dogodio na času fizičkog oko 12.30 sati u sali za fizičko, a mališan je posle ukazane lekarske pomoći u dečjoj klinici u Tiršovoj pušten na kućno lečenje. U bolnici u Tiršovoj je potvrđeno da su primili dečaka sa posekotinama na podlakticama i između prstiju, da je zbrinut ambulantno i pušten na kućnu negu.

Najviše su mu stradale ruke, delimično leđa i glava, jer se staklo raspršilo. Nije mi jasno kako se to dogodila, pa ta tabla, kako sam se posle raspitao, može da izdrži O’Nila, koji ma 160 kilograma, a M. K. ima svega 68, a nije u stanju ni da zakuca koš. Verovatno je dotakao tablu odozdo, pa se ona rasprsla – kaže za „Alo!“ Janko Kovačević, stric povređenog osmaka i napominje i da su, kako je čuo, staklene table postavljene pre oko šest meseci. Ipak, direktor škole Dejan Stanković nije želeo da komentariše incident.

– O svemu sam obavestio gradski Sekretarijat za obrazovanje. Dete je lakše povređeno, bilo je neoprezno. Roditelji su odmah obavešteni i dobro se oseća – rekao je neljubazno Stanković i odbio da odgovori na najvažnije pitanje, a to je da li je bezbednost dece u njegovoj školi ugrožena i kako je moguće da se učenik povredio na fizičkom!

Izvor: Alo

Foto: Arhiva Nadlanu