Evo kako da izbrišeš svoju ružnu prošlost sa Facebooka

0

OVO će mnogima biti itekako korisno.Ako si se ikada našla zabrinuta zbog starih objava na popularnim društvenim mrežama, za koje te strah da će te progoniti, a nemaš vremena za ručno brisanje istih, donosimo ti odlične vesti.

U tome bi mogla da vam pomogne jedna nova aplikacija, koja je simbolično dobila ime Clear. Ona se naime povezuje s tvojim Facebook, Twitter i Instagram računom i analizira njihovu istoriju, a zatim filtrira prikupljeni materijal.

Za aplikaciju je zaslužan Ethan Czahor, koji je zbog uvredljivih objava na Twitteru, bio prisiljen da da ostavku svega 48 sati nakon što je dobio posao. Aplikacija prepoznaje uvredljive postove na temelju ključnih riječi, kao što su npr. psovke, ali i ciljane društvene skupine kao što su žene i homoseksualci.

Czahor tvrdi kako je za spominjanje ovih grupa verovatnije da će se govoriti u stereotipnim oblicima. “Bilo to dobro ili loše, verovatno biste kod takvih stvari trebali da baciti još jedan pogled na njih”, otkrio je.

Iako tekstovi nisu jedina vrsta potencijalno problematičnih objava, slike i video materijali takođe su u Ethanovom planu, prilikom eventualnog proširenja aplikacije.

Nadlanu / izvor: index.hr

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.