PANIKA Naoružani teroristi OVK zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji, traže nazad svoju državu

0

Osobe u maskirnim uniformama UČK od zarobljenih policajaca oduzele su oružje, mobilne telefone i radio-vezu, trojicu su vezali, snimali kamerama i fizički maltretirali poručivši im da žele svoju državu

Četrdeset naoružanih osoba sa oznakama UČK, koji su ušli sa Kosova, zauzelo je policijsku stanicu u selu Gošince, opština Lipkovo, javili su makedonski mediji.

Teroristički napad na policijsku stanicu Gošinci, opština Lipkovo, dogodio se rano jutros u 2.30 sati, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Kako je objasnio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski, naoružana grupa sa Kosova napala je policijsku stanicu gde su bila četvorica službenika na dežurstvu, razoružali ih i obratili im se na albanskom jeziku sa prevodiocem, rečima da žele svoju državu i da ne žele nikakve “ohridske dogovore”.

Pritom, rekli su policajcima da im “neće pomoći ni Gruevski, ni Ahmeti”. Ipak, policajci sa karaule Gošinci su posle pola sata od zauzimanja pušteni da pešice napuste objekat, a po njihovim rečima dugo se čula rafalna paljba terorističke grupe.

Izvor: Kurir

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.