fbpx

Ukrštanja u SULUJ-u

Pet umetnica: Dragana Jaćimović, Marina Popović, Ivana Dragutinović Sokolovski, Nina Todorović i Dragana Stanković su se svojom izložbom - projektom Ukrštanja - Crossways, u Galeriji SULUJ predstavile mnogobrojnoj beogradskoj publici

Uvodnu reč dala je Ivona Rajačić Barandovski, kustos galerije i istoričar umetnosti, zahvalivši se publici što je došla u tako velikom broju i umetnicama koje su nam pružile priliku da uživamo u njihovim radovima. Izložbu je otvorila Dragana Petrović, akademski slikar, potpredsednica Saveta za ravnopravnost polova Vlade Republike Srbije, vidno uzbuđena celom atmosferom ove izložbe u kojoj su ukrštanja nauk i pouka kako razlike ne moraju da razdvajaju, već mogu i treba da spajaju ljude i dela.

I, kako reče Miodrag Miško Petrović u odličnom tekstu kataloga: "Jednostavno rečeno, ova izložba predstavlja skup pet samostalnih izložbi pri čemu dolazi do komunikacije, spajanja i nove međusobne saradnje, razmene informacija, iskustva i kultura". 

Čestitamo svima koji su pomogli da do ovog projekta dođe, a izložbi želimo da na gostovanju u Skoplju prođe jednako dobro kao u Beogradu. 

Neću vam na samom kraju teksta reći da je na otvaranju izložbe bilo toliko lepih devojaka i žena, pa mi samim tim umetnost postaje sve lepša i draža, a veliki je rizik propustiti neku sledeću izložbu ovih umetnica ili dešavanje u ovoj galeriji.

Dragan Kljajić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.