INTERVJU Petar Dundov: Srpska tehno scena je sve bolja

Dolaziš u Beograd nakon jedne od najboljih prošlogodisnjih žurki u Luki Beograd, gde si pred 2000 ljudi nastupio sa LIVE setom pre Alana Fitzpatricka. Kakvi su utisci?

Radujem se ponovnom nastupu u Beogradu. Žurke su uvek dobro posećene i organizacija je na visokom nivou. Publika je otkačena i voli se zabaviti, a to je ono što je svakom izvođaču najvažnije. Već dugo godina dolazim u Beograd i svaki put je sve bolje.

Sad dolaziš na Lucky Light LTD parti, koji je zakazan za ovaj petak u Andergraundu. Za LLL si uradio remiks Spidijevog singla Floating space. Prvo izdanje koje su radili Speedy i Kowalski je proslo jako dobro, a na lejblu će se naći još Gary Beck, Mark Broom, Dave Clarke i mnogi drugi... Šta ti mislis o celom tom konceptu ?

Obećao sam Spidiju da ču mu složiti remiks kad napravi traku koja "izuva", Poslao mi je par traka i odabrao sam Floating space, jer mislim da je pronašao svoj zvuk. Pošto se znamo već dugo godina znao sam odmah u kojem smeru treba ići. Mislim da je vrlo dobro da nova muzika nađe svoje mesto u svetu, a sve započinje s dobrim lejblom kao mestom gde se mogu predstaviti izvođači iz regije s novim zvukom. Super je to što je Speedy uspeo da zainteresuje i neka zvučna imena s techno scene da se pridruže. To sve može biti samo dobro za Srpsku scenu i region.

Mislim da je vrlo dobro da nova muzika nađe svoje mesto u svetu, a sve započinje s dobrim lejblom kao mestom gde se mogu predstaviti izvođači iz regije s novim zvukom. Super je to što je Speedy uspeo da zainteresuje i neka zvučna imena s techno scene da se pridruže. To sve može biti samo dobro za Srpsku scenu i region.

Kao Petar Dundov izdaješ muziku za Music Man, gde su neki od tvojih albuma bili najprodavaniji u šopovima širom sveta. A pogotovo singl Distant Shores. To je veoma laskavo priznanje. Kako ti sve to doživljavas?

Najviše od svega mi je drago da sam uspeo pronaći svoj stil i da se sve to nekako poklopilo u momentu kada je svet tražio neki novi zvuk. Nakon Escapements albuma i kasnije singla Distant Shores više ništa nije isto. Na neki način sam nakon mnogo godina provedenih u studiju pronašao rešenje za svet, što mi i daje novu inspiraciju za krenuti još dalje.

Evociraj malo stare uspomene i seti se za nas čuvenih festivala Perfection, koje si svojevremeno organizovao, svih DJ velikana koji su dolazili.. Kako je to izgledalo tada, a kako ti izgleda sada, kad se osvrnes 10ak godina unazad?

To je bio jedan vrlo intenzivan period u mom životu jer sam se paralelno bavio produkcijom, DJ-ingom, radio emisijom i organizacijom evenata. Imao sam priliku upoznati se s mnogo DJ-eva i što je najvažnije razmeniti iskustva i znanje. Radili smo u velikim klubovima i produkcija je bila na samom vrhu. Bilo je to vreme kada je elektronska muzika doživljavala tranziciju iz undergrounda prema mainstreamu, no još nije postala pop. U vazduhu se osećao optimizam zbog prelaska u novi milenijum i mi smo nekako s tim parti serijalom prosurfali na tom talasu.

Priča se da imaš jedan od najbolje opremljenih studija u regionu. Koliko dugo si ga opremao? Šta se sve tamo kuva? Koliko vremena provodiš u njemu?

Od kada sam se počeo baviti muzuikom, san mi je bio da imam vlastiti studio, atelje gde bi mogao svaki dan nesmetano raditi i istraživati muziku. Trebalo mi je nekih dvanaest godina da se sve to ostvari. Opremu sam skupljao od početka karijere i uspeo sam nabaviti prilično zanimljivu kolekciju sintesajzera. U studiju sam svaki dan od ponedjeljka do četvrtka i stalno se nešto radi. Takođe, nekad dođu i prijatelji na snimanje ili radimo na zajedničkim projektima.

Domaća publika te oduvek neobično poštuje. Šta imaš da joj poručiš pred žurku u petak u Andergraundu?

Neka se dobro pripreme, jer biti će lom!

Karte možete nabaviti u petak na ulazu po ceni od 600 rsd, a sve one koji kupe ulaznicu čeka poklon u vidu promo majice Lucky Light LTD etikete. Takođe, najverniju publiku očekuje i određen broj ploča sa novim izdanjem,

Pogledajte još