ISPOVEST MONSTRUMA IZ PARAĆINA: Majci sam izbio oči veknom hleba, koju mi je kupila za ručak

Mlađa Đurić (50) iz sela Izvor kod Paraćina priznao je juče tužiocu da je na svirep način ubio svoju majku Milju Todorović (85). Đurić je rekao da je Milju tukao po glavi i telu, a kad mu je ruka pomodrela, uzeo je veknu hleba i udarao je po glavi dok joj nije izbio oči.

Saslušanje Mlađe Ðurića trajalo je nekoliko sati i on je do detalja ispričao kako je u subotu nasmrt pretukao svoju majku i rekao je da se kaje.

Tukao sam je i ranije

- Shvatio sam šta sam učinio i zaslužio sam najstrožu kaznu jer sam ubio majku koja me je rodila i čuvala. Imala je pre mene sina koji je umro, potom dve ćerke. Ponovo je zatrudnela jer je mnogo želela sina. Bila je najradosnija i ponosna na mene ne znajući da je rodila sebi smrt - ispovedao se Ðurić i priznao da je majku i ranije tukao, ali da ona od stida nije o tome pričala ni najbližoj rodbini.

- Ovoga puta sam preterao jer sam je udarao pesnicom dok mi ruka nije otekla. Potom sam uzeo veknu hleba i nastavio da je udaram po glavi. Grešan sam što sam joj oči isterao tim krvavim hlebom koji je kupila da mi da za ručak - rekao je Ðurić i zaplakao.

Bog će me kazniti

On ovaj slučaj pripisuje sudbini, naglašavajući da će ga bog kazniti ili će sam sebi presuditi.

- Mnogo sam zgrešio. Majku mi sahranjuju danas, na njen 85. rođendan - rekao je Ðurić.

Posle saslušanja ubica je sproveden u pritvorsku jedinicu pod nadzorom zbog bojazni da ne izvrši samoubistvo jer je sam naglasio da mu nema povratka među rodbinu i meštane rodnog sela Izvor.

Zbog osnovane sumnje da je izvršio teško ubistvo s bezobzirnim nasilničkim ponašanjem, kako je delo kvalifikovao viši tužilac, određen mu je pritvor do 30 dana.

Izvor: Kurir

Pogledajte još