ČUDOVIŠTE Detaljno opisao ubistvo i silovanje Ivane Podraščić, a sada kaže da je nevin

On je juče u iznošenju odbrane pred Višim sudom u Beogradu rekao da je zločin priznao pod pritiscima policije i tužilaštva, nezvanično saznaje „Blic“.

Prethodno je sudija Višeg suda Zoran Ganić, na predlog tužilaštva, isključio javnost iz procesa uz obrazloženje da se time žele sačuvati prava maloletnika, kao i porodice Podraščić.

Iako se na ročištu pojavila i Kristina Kovačević (22), na osnovu čije prijave za silovanje je policija i uhapsila Darka Kostića, ona će ipak svedočiti na nekom od narednih ročišta. Kostić je, kako se sumnja, Kristinu, koja je žena njegovog bratanca, silovao 27. septembra prošle godine u istoj „kući strave“ na Petlovom brdu, gde je i ubio Ivanu.

Drama Ivane Podraščić počela je 29. jula, kada je, kao i nekoliko puta do tada, pobegla od kuće u Batajnici. Utvrđeno je da je Ivana dva dana kasnije najpre silovana, a zatim i ubijena tupim predmetom. Tokom istrage, Kostić je priznao zločin i do detalja ga opisao, a policiju je odveo do mesta na kom je zakopao beživotno telo devojčice. Tada je rekao da je Ivanu ubio jer „nije prestajala da vrišti“ nakon što ju je silovao. Da bi je ućutkao, monstrum je devojčicu udarao motkom koju je našao u dvorištu napuštene kuće u kojoj je živeo: „Udarao sam je u potiljak sve dok nije nastala tišina“, rekao je tada Kostić. Suđenje se nastavlja 2. juna.

Izvor: Blic

Pogledajte još