Brutalne pretnje vođe navijača Albanije: Srbi, zapalićemo vas i vratiti u kovčegu

rbi, nemojte dolaziti u Albaniju, jer se nećete vratiti živi! To je ukratko poruka jednog od vođa navijača reprezentacije Albanije, Indrita Muratija u jednom intervjuu za tamošnje medije.

Iako je do utakmice između Albanije i Srbije, koja bi na kraju krajeva mogla biti odlučujuća za odlazak bilo koje od te dve selekcije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ostalo još nešto više od pet meseci, već sada su počele da stižu pretnje od strane huligana i albanskih nacionalista.

– Očekivali smo da verujemo protivnicima, kao što nam tradicija nalaže, ali su nas oni prevarili, zakinuli i zato ćemo ih čekati. Dočekaćemo ih kako zaslužuju. Prebićemo ih, a polovinu zapaliti. Tu mislim na navijače, a ne na igrače – rekao je Indrit Murati za medije.

Murati je opšte poznat tamošnjoj javnosti, pre svega kao pripadnik navijačke podgrupe “Albanski ultrasi” koja je deo velike grupe koja se zove “Crveno i crno”, ali je poznat i kao organizator različitih događaja na kojima učestvuju estradne ličnosti iz Albanije, a član je i hip-hop grupe “Bend pablišer”.

On se u razgovoru sa novinarom podsetio utakmicu iz Beograda koja je prekinuta puštanjem drona sa zastavom velike Albanije na stadion zbog čega su izbili neredi, uletanje publike koja se fizički razračunala sa albanskim fudbalerima.

– Imao sam ulaznicu za taj meč, ali mi nisu dali da pređem granicu, tako da sam morao sa svojim drugovima navijačima da gledam prenos i bio sam u Tirani kada je dron doleteo na stadion. U tom trenutku sam osetio ponos, ponos i samo ponos. Naravno krenule su mi i suze radosnice – ispričao je Murati koji je objasnio i zašto je tako neprijateljski nastrojen prema Srbima.

– Njihov Savez nam je zabranio da dođemo na utakmicu u Beograd, a čak su Srbi napali naše igrače. Zato imam savet za srpske majke da ne puštaju svoje sinove u Albaniju, jer će se u suprotno vratiti u kovčegu.

Pored svega ovoga, Indrit Murati je veliki prijatelj i sa Ismailom Morinom koji je odgovoran za doletanje drona na stadion Partizana, a njegov najveći san u životu je “Uzdizanje etničke Albanije“.

Dakle, osnovane i brutalne pretnje su već počele da stižu iz Tirane posle kojih se očekuje reakciju UEFA i drugih nadležnih institucija kako bi se na sve načine izbegli mogući incidenti, neredi, haos i na kraju krajeva potencijalno krvoproliće.

Meč između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još