BAHANALIJE NARKO BOSA: Zavirite u kuću Pabla Eskobara

Hacijenda ,,Napoles”, ekstravagantna nekretnina narko bosa u Kolumbiji, zajedno sa velikom kućom, obuhvatala je i zoološki vrt sa nilskim konjima, nosorozima i žirafama, zatim aerodrom, pa čak i repliku parka dinosaurusa. Nakon njegove smrti 1993. godine, vlada je preuzela kontrolu nad imovinom, pretvorivši je u tematski park.

Međutim, postoji još jedna Eskobarova imovina koja je ostavljena da propada. Sakriven na obali Kartagine u Kolumbiji, na malom ostrvu La Isla Grande, nalazi se je još jedan od monumentalnih domova Pabla Eskobara. Vila, sa više od 300 soba i stanova pored plaže, bila je palata plejboj ekipe. Čak su i glave tuševa unutar kuće bile ekstravagantne – posute zlatom. U centru kompleksa bio je ogroman bazen okružen palmama, sa pogledom na Karipsko more. Eskobar je u njoj provodio najviše vremena, jer je imala i pistu za njegovih šest helikoptera. Ali šta drugo i očekivati od čoveka čije se bogatstvo procenjuje na više od 30 milijardi dolara.

Ostrvo danas nema tekuću vodu i struju, pa je i pristup otežan, ukoliko nemate gliser, što su savršeni uslovi za nekoga ko svoje milijarde zarađuje na tajnim aktivnostima. Naravno, kada je Pablo boravio u vili, imao je naoružane čuvare spremne da požele ,,dobrodošlicu” svim neželjenim posetiocima.

Upravo u pomenutoj vili reditelj Andrea Di Stefano želeo je da snima film Eskobar: Izgubljeni raj, međutim, nije uspeo da dobije dozvole od kolumbijskih vlasti. Ekipa je morala da nađe novu lokaciju, tako da su neke od najupečatljivih scena trilera Eskobar: Izgubljeni raj snimane u Panami.

Stefano je u svom debitanskom filmu ulogu moćnog narko bosa poverio Benisiju Del Toru. Izvanredni glumac se ugojio tokom snimanja do neprepoznatljivosti, da bi što vernije dočarao lik Eskobara.

Pored Benisija Del Tora u filmu igra i Džoš Hačerson, koji neoprezno ulazi u beskrupolozni svet droge, novca i zastrašujućih ubistava zbog ljubavi prema Eskobarovoj sestričini. Na repertoaru bioskopa širom Srbije film Eskobar: Izgubljeni raj naći će se od 30. aprila.

Pogledajte još