10 stvari koje niste znali o varanju

Mnogi mitovi i stereotipi o neveri odavno su razbijeni, a mi vam donosimo listu stvari koje sigurno ne znate o njoj

1. Muškarci uglavnom varaju sa ženama koje poznaju
Retko će se upustiti u prevaru s nekim koga su upoznali 'usput'. Više od 60 posto prevara započinje na radnom mestu između kolega koji se poznaju duže vreme ili iz dugih prijateljstava koja prerastu u preljubnički odnos.

2. Varaju kako bi spasili svoje brakove ili veze
Muškarci vole svoje partnerke, ali ne znaju kako da poprave probleme u vezi pa izvan nje traže ono što im nedostaje. Oni žele sve i imaju iskrivljen osećaj da će druga žena to nadoknaditi ili pomoći da zadovolje svoje želje. To se obično ne dogodi pa onda nastavljaju da žive dvostruki život i ne suočavaju se sa pravim problemima.

3. Osećaju krivicu zbog toga
Možda mislite da su svi preljubnici bez morala, ali to nije tačno. Iako se u toku preljuba osećaju ugodno, nakon nje ne mogu da se pogledaju u oči. Kada stave svoj ego na stranu i sagledaju situaciju shvataju da su uradili nešto loše i time povredili voljenu osobu.

4. Svesni su da su povredili svoje partnerke i porodicu
Itekako znaju kakav negativan uticaj nevera. Međutim, to često nije dovoljan motiv za raskid sa ljubavnicom. Ako se oseća neželjeno, manje vredno ili kao da se uzima zdravo za gotovo, njegova potreba da se oseća željeno na kraju prevladava i on nastavlja preljubnički odnos.

5. Nevera ih seksualno zbližava sa 'zakonskom' partnerkom
Kada se upuste u preljubnički odnos, budi im se libido i postaju seksualno hiperaktivni. To automatski utiče i na odnos sa 'zakonitom' partnerkom. Obratite pažnju na velike i nagle promene u seksualnom nagonu svog partnera, one su često naznaka nevere.

6. Žene varaju koliko i muškarci, ali su njihove nevere opasnije
One češće varaju zbog emotivnog zadovoljstva, a ne čisto seksualnog. 'Online' nevera bez fizičkog kontakta jedna je od najštetnijih tipova preljube. Kada se emotivno zainteresujete za drugu osobu, to je znak da ste se 'odjavili' iz svog braka. Kada žene varaju zbog seksualnog zadovoljstva, obično to tretiraju kao veliku grešku, a ne razlog za prekid braka.

7. Žene često znaju da ih partneri varaju
Prepoznaju sve znake i svesne su nevere, ali često ne mogu da se suoče sa njom. Zato biraju da ćute i žive sa spoznajom da su prevarene kako bi izbegle poniženje, pogotovo ako imaju decu sa svojim partnerom.

8. Nevera može popraviti brak.

Ona nije uvek 'poljubac smrti' za parove, a ponekad može da preporodi brak. Nakon početnog uzbuđenja muškarci često shvate da njihova ljubavnica nije žena koja može da zameni njihovu partnerku. Seksolozi zato savetuju da uvek razmislite dvaput pre nego što oprostite neveru. Ako vas je partner varao dugo, velika je verovatnoća da više nije zainteresovan za spašavanje braka. Ako se ipak radilo o kratkoj aferi zbog koje mu je žao, možda još uvek ima šanse za vaš brak.

9. Muškarcima često nedostaju ljubavnice
Čak i kada odluče da žele da spasu brak i prekinu aferu, često se mislima vrate ljubavnici. Nedostaje im uzbudljiv seks ili osećaj da nemaju odgovornosti. Najčešće im nedostaje kakvi su bili sa ljubavnicama – neopterećeni i zabavni. Takva razmišljanja mogu naneti dodatnu štetu braku koji pokušavaju spasiti.

10. Žene nije kriva za preljubu svog partnera
Svaka žena mora shvatiti kako ona ne snosi krivicu za to što ju je partner prevario. Ako muškarac vara, to znači da je doneo svesnu odluku da to uradi. Ideja da su ga greške njegove partnerke oterale u ruke druge žene je pogrešna i nema veze s realnošću. Muškarci ne varaju zbog toga kakve su njihove partnerice nego zbog toga kakvi oni nisu ili žele biti.

nadlanu / izvor:zadovoljna.hr

Pogledajte još