PANIKA U VAZDUHU: Posle drame na 11.000 metara, avion Zlatibora Lončara prinudno sleteo

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je u prošlu sredu u Kopenhagen na službeni sastanak s predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije, ali je na samom početku leta detektovan kvar na avionu, zbog čega se letelica hitno vratila za Beograd.

Lončar je put Kopenhagena krenuo redovnim letom „Er Srbije“ 22. aprila u 18.10, a posle samo pola sata počela je panika na nebu. Incident se dogodio svega pet dana nakon što se vladin avion s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i njegovom pratnjom vratio s pola puta ka Rimu zbog, kako se kasnije ispostavilo, prosute kafe koja je izazvala pravu dramu.

- Pola sata posle poletanja saopšteno nam je da se avion „Er Srbije“ pokvario. Među putnicima je bio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Iako su nas uveravali da će sve biti u redu, ljudi su se uplašili i uspaničili. Nikome nije prijatno kad čuje da na visini od 10.000 ili 11.000 metara postoji problem na avionu, pa čak i kad nas posada uverava da je sve u redu - rekao je za Kurir jedan od putnika i dodao da je samo zahvaljujući profesionalnoj posadi sve prošlo dobro.

Nakon povratka na aerodrom „Nikola Tesla“ putnicima je obezbeđen drugi let za Kopenhagen koji je Lončar odbio i napustio luku u Surčinu.

Do zaključenja broja nismo dobili komentar ministra zdravlja o ovom događaju.

Izvor; Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.