Mutu ne mora još da plaća odštetu Čelsiju

LOZANA, 21. oktobra 2009. (Beta-AP) - Rumunski fudbaler Adrijan Mutu dobio je poslednju fazu svoje dugačke sudske bitke sa bivšim klubom Čelsijem, kome duguje više od 17 miliona evra nakon otkaza koji je dobio zato što je koristio kokain.

Švajcarski savezni sud objavio je danas da Mutu ne treba ništa da plaća dok ta ustanova ne odluči o žalbi koju je uložio na presudu Suda za sportsku arbitražu (CAS), koji je naložio plaćanje odštete.

Očekuje se da će se ta presuda doneti do kraja godine.

Mutu je svoj slučaj predao saveznom sudu, što je je krajnja instanca, jer je sedište CAS-a u Švajcarskoj. Sportska pravna ustanova presudila je u julu da je FIFA bila u pravu što je Čelsiju dodelila odštetu, jer je Mutu 2004. godine prekršio ugovor.

Čelsi je otpustio igrača, koji sada ima 30 godina, zato što je pao na testu za droge, a onda nije dobio ništa tokom sedam meseci suspenzije, dok je Mutu trenirao u Italiji i tamo ponovo gradio karijeru.

Rumunski reprezentativac potpisao je tada za Juventus, a onda je posle jedne sezone prodat Fjorentini za osam miliona evra.

Napadač je najuspešniji deo karijere proveo u klubu iz Firence. Mutu je u utakmici Lige šampiona protiv Debrecena u utorak postigao dva gola, a njegov klub je pobedio sa 4:3.

Pogledajte još