Brutalno sarkastično pismo ostavke koje je zgrozilo mnoge

Ali, to izgleda nije zabrinjavalo jednu ženu koja se na Reditu skriva iza nika gahdzuks i koja je sa svetom podelila svoje pismo ostavke. Ono je toliko sarkastično da boli, a teško da je nakon njega šef pomislio da bi joj mogao napisati pismo preporuke, prenosi Index.hr.

Pismo vam prenosimo u celosti:

"Žao mi je što mi je maćeha tako naglo umrla od raka. Žao mi je što nisam robot i što je njena smrt na mene uticala pa nisam bila na poslu. Žao mi je što sam se razbolela pa nisam došla na posao da ne bih druge zarazila. Žao mi je što radim 47,5 sati nedeljno (bez plaćenih prekovremenih sati, što ste mi zakonski dužni) poslednjih sedam meseci i zato nemam izbora nego se kod lekara da zakazujem u radno vrijeme.

Očito je da sam grozan zaposleni i za to se takođe izvinjavam. Znam da mrzite kad vam ljudi govore kako da radite svoj posao, ali savetuje vam da počnete tražiti moju zamenu. Odmah".

Pismo je na Reditu izazvalo podeljena mišljenja. Iako su mnogi oduševljeni, brojni komentatori su je osudili da je sasvim neprimereno i neprofesionalno ovakvo nešto napisati, ali ona stoji iza toga da je ovo bio pravi način. "Ja sam lojalni zaposleni koji većinom stvari drži za sebe. Ali sve što ste od mene videli jeste ovaj ispad koji je na kraju rezultirao davanjem otkaza na nešto profesionalniji način", napisala je naknadno.

Dodala je i da je finalna verzija otkaznog pisma bila "jasnija i s manje pasivno-agresivnog sadržaja".

(old_image)

Pogledajte još