Za vezu bez roka trajanja: 10 saveta od ljudi čija je ljubav večna

Ne postoji savršena veza, ali postoje savršene namere, partneri koji su spremni na međusobne kompromise postaju idealni jedno za drugo. Za dugovečnost njihove veze najzaslužniji su ovi sitni ustupci koji zaista zlata vrede.

1. Ne zaboravljaju jedno drugo pitati kako im je prošao dan
To je gest koji rutinski odrađujemo, ali to ne umanjuje njenu vrednost. Na kraju dana, čak i ako imate osećaj da nikoga nije briga što ste radili, znaćete da je vašem partneru stalo do toga.

2. Svađe su ponekad samo svađe, a ne razlozi za raskid
Možete istovremeno biti ludo zaljubljeni i ludo ljuti na svog partnera. Svađe ne moraju označavati kraj. Parovi koji ostaju zajedno umesto konflikta izabraće vezu.

3. Prihvataju da sa vezom dolaze i obaveze
Možda s partnerom ne želite raditi sve što on želi, poslovne večere ili praćenje sportskih događaja, ali znate da će ga to usrećiti i zato pristajete na sve obaveze.

4. Znaju da mala iznenađenja puno znače
Vaš partner voli sladoled od jagode? Kupite sladoled upravo ovog ukusa i iznenadite ga kada dođete kući. To će mu pokazati da mislite na njega čak i kada odrađujete dosadne svakodnevne obaveze.

5. Ne forsiraju večere s drugim parovima ako svi nisu prijatelji
Ne možete imati iste prijatelje i normalno je da imate svoje odvojeno društvo. Zato ne forsirajte zajednička grupna druženja ili nova prijateljstva ako svi niste barem dobri poznanci.

6. Uvek nalaze vremena jedno za drugo

Neke pozive morate odbiti kako biste mogli provesti više vremena sa svojim partnerima. Samo zato što vam je kalendar prazan ne znači da odmah morate pristati na sve planove koje vam drugi predlože. Život je kratak, iskoristite slobodno vreme i za partnera.

7. Tretiraju partnerovu porodicu kao da je njihova
Ono sigurno vole znati da ih tretirate kao vlastitu porodicu, a to će se svideti i vašem partneru. Ponekad nazovite njegove roditelje i družite se s njima čak i kada vaš partner nije u blizini.

8. Tačni su
Poštujte vreme vašeg partnera i budite tačni. Iznenađujuće velik broj svađa započinje upravo radi kašnjenja jednog od partnera, našminkajte se na vreme, dogovorite se za izlazak u minutu i krenite zajednički na unapred planiranu aktivnost bez trzavica.

9. Najbolja su odbrana svog partnera
Ako neko kaže nešto loše o vašem partneru u većem društvu, ispravite je. Javno iskazujte podršku svom partneru čak i ako ste osoba koja ne voli ispravljati netačne navode i privlačiti na sebe pažnju.

10. Spontani su

Održite radost u vezi spontanih činova dobrote, pažnje i poštovanja. Nekada je dobro zaboraviti na planove i jednostavno uživati u životu punim plućima. Jeste li za šetnju, odlazak u bioskop ili obrok u omiljenom restoranu?

Nadlanu / izvor: stil.kurir

Pogledajte još