Rendžers osudio navijače koji su vređali svog fudbalera

BEOGRAD, 21. oktobra 2009. (Beta) - Škotski fudbalski klub Rendžers osudio je ponašanje svojih navijača koji su navodno, na rasnoj osnovi, vređali tamnoputog fudbalera te ekipe Morisa Edua, posle poraza od Uniree u Ligi šampiona.

Fudbaler Rendžersa rekao je da su ga domaći navijači vređali kada je posle sinoćne utakmice protiv rumunske Uniree ulazio u svoj automobil. Edu nije igrao na tom meču, a škotski šampion izgubio je na Ajbroksu sa 1:4.

"Fudbalski klub Rendžers osuđuje nenormalno ponašanje pojedinih navijača. Takve stvari su potpuno neprihvatljive i narušavaju ugled kluba i navijača. Veoma smo razočarani što se takvi ljudi smatraju pravim navijačima našeg kluba", navodi se u saopštenju objavljenom na klupskim sajtu.

U saopštenju se dodaje da će klub pokrenuti istragu kako bi se otkrile osobe koje su vređale Edua. Takođe, čelnici Rendžersa pozvali su navijače koji imaju bilo kakave informacije da kontaktiraju s klubom.

"Svi koji poštuju Rendžers ponovo će pokazati da podržavaju akciju 'Pokažimo rasizmu crveni karton' na subotnjoj utakmici protiv Hibernijana na Ajbroksu", dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još