Dobitnik Gremija i Prinsov bend osvajaju Kalemegdansku tvrđavu

Musicology festival, koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi, održaće se i ovog leta, od 23 – 26. jula. Prva dva izvođača poznata javnosti najavljuju jak program, kome se, za sada, ne može naći parnjak u zemlji.

Liv Warfield i New Power Generation Horns, nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Pod uticajem muzičkih junakinja kao što su Nina Simone, Sade, Etta James, Tina Turner i Mary J. Blige, Liv ipak donosi unikatan zvuk, pun soula. Interesantno je to da je legendarni Princ neka vrsta mentora mladoj Liv i da je njenom novom albumu dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation.

Gregory Porter, američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade Grammy 2014. godine za najbolji vokalni džez album, zatvoriće drugi po redu Musicology festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici. Gregory je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu, poput meda. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnim ćebencetom”.

Već prvim izdanjem Musicology festivala, otkriven je neki drugačiji Beograd, onaj koji možda nije dovoljno vidljiv. Iznikla je publika, čiji je ukus i senzibilitet marginalizovan i koja se ponovo pojavila sa svojim potrebama za kvalitetnim muzičkim događajima. Ta zahtevna i novoslobođena publika, koja smelo traži zadovoljstvo istraživanjem van preovlađujućeg kulturnog miljea, pratiće Musicology festival i ove godine.
Ne propustite svoje omiljene izvođače, rezevišite period od 23 - 26. jula za Musicology.
Trenutno su u prodaji paketi karata po promotivnoj ceni od 3990 dinara i to u Novom Bitefartcafe - u, Mitropolita Petra 8, kao i putem podajnih mreža Eventim, DD Tickets, GIGS TIX i Ticket line.
YouTube linkovi:

Pogledajte još