INES Atelier predstavlja kolekciju CONTRADICTION 2

0

Poznata domaća modna dizajnerka Ines Janković, u okviru svog brenda INES Atelier predstavlja vam kolekciju za jesen-zimu 2015/16 – CONTRADICTION 2. Fotograf i ovog lookbook-a je njen dugogodišnji saradnik – Miloš Nadaždin.

Contradiction 2 je kolekcija za jesen/zimu 2015 i nastavak je i razrada priče koju je Ines predstavila u decembru (kolekcija Contadiction, proleće-leto 2015).

U ovom slučaju kontradikcija se odnosi na dve ličnosti žene. Prva je jaka i stabilna, a nasuprot njoj je ona nežna, krhka i nezaštićena. To je zapravo ono sto svi nosimo u sebi, dve potpuno različite ličnosti koje se stalno prepliću, nadopunjuju i tako čine savršen balans.

Kontradikcija se ogleda u vidu geometrijskih formi sa primesama elemenata pop arta i art deco-a. Nalazimo je u odnosu struktura i formi.

Mekani, nežni materijali, poput svile i muslina, suprotstavljeni su čvrstim, kao što su koža ili detalji izrađeni od metala. Futuristički prizvuk modelima daju materijali “novog doba” – pamučne gusto tkane mreže u crnoj i beloj boji.

Naglašene, “boldovane” linije svoju suprotnost imaju u neo hipi resama, prisutnim na haljinama, suknjama, ogrtačima, kao i printu koji je inspirisan grafičkim dizajnom provučenim kroz arhitektonske elemente.

Kolekcije Contradiction i Contradiction 2 su specifičan modni osvrt na svet kakav je danas – na mesto gde, više nego ikada, vlada stalna protivrečnost između tehnoloških dostignuća i borbe za očuvanje prirode.

Foto: promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.