NEMOJTE DA VAM PADAVINE POKVARE ROŠTILJANJE: Kako se pripremiti za kišni 1. maj

0

Za 1. maj je najavljena kiša, no to ne znači da se ne možete lepo provesti na roštilju u prirodi. A evo i šta će vam sve biti nepohodno da, pod kišnim uslovima, ispoštujete ovu tradiciju kako dolikuje.

KABANICE

Jasno je da će vam biti potrebne kabanice. No, ako nemate kabanice i ne želite da ih sada kupujete, pošto je to, realno, dodatni trošak – imamo rešenje za vas. Možete uzeti velike kese, na primer one za đubre. Isečete rupe za ruke i glavu i – eto jeftinih kabanica.

ČIZME

Bićete u prirodi i zemlja će biti natopljena od kiše, tako da ni gumene čizme nisu loša ideja. Tako će vam noge ostati suve, a i nećete u blatu prljati neku novu obuću.

CERADA

Teško ćete raspaliti ćumur u prirodi ako počne pljusak. Zato ponesite i ceradu. Lepo je razvučete, smestite roštilj ispod nje i nema brige. Samo, pazite, roštilj bi trebalo da stavite blizu ivice cerade. Tako dim neće ići ispod cirade, već će ga vetar oduvati u suprotnom pravcu. Naravno, obratite pažnju u kom pravcu duva vetar.

STO I CIGLE

Obzirom da će padati kiša, očekuje se i blato, a nije baš prijatno sedeti po istom, čak i ako stavite ćebe preko. Zato će vam biti od koristi da ponesete neki sto ili stolice, koje možete staviti ispod cerade. Ako nemate adekvatan sto, tu je i opcija broj dva. Nađite nekoliko cigli, uz pomoć kojih možete napraviti improvizovani sto i stolice.

ŠATORSKA KRILA

Kao spas od pljuska mogu poslužiti i šatorska krila. Možete se lepo zavući unutra i uživati u spremljenom mesu bez straha od kiše. Možda bude malo gužva unutra, ali i to ima svoje čari.

dum

Foto: Yay Images

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.