fbpx

Kontakt Beograd

" Kontakt Beograd" dela iz kolekcije Erste Banke u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

 
Reč je o izložbi umetničkih dela koja je Erste Bank Grupa otkupila nakon što je 2004. godine počela sa obnavljanjem svoje kolekcije. Prikazani radovi predstavljaju odraz političkih i istorijskih promena koje su se dogodile u Evropi od početka 1960-ih do danas, i istovremeno ukazuju na značaj umetnosti u kontekstu postojećih kulturnih, društvenih i ekonomskih prilika u centralnoj, jugoistočnoj i istočnoj Evropi. Prezentacijom specijalnog izbora iz kolekcije, koji uključuje i nedavno otkupljene radove, u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, ova dela će biti revalorizovana i steći će novi referentni okvir u jednom od gradova koji predstavljaju njihovo izvorište.

Novinarima i gostima o projektu "Kontakt Beograd" ali i o planovima za buduću saradnju govorili su: Branislava Anđelković, direktor Muzeja savremene umetnosti Beograd, Sava Dalbokov, predsednik Izvršnog odbora Erste Bank a.d. Novi Sad i Boris Marte, direktor Korporativnih sponzorstava Erste Bank Grupe. 
Nakon konferencije, novinare su kroz postavku vodili, uz zanimljiva objašnjenja nastanka umetničkih dela i interesantnih priča o umetnicima ili pokretima Valter Zajdl, kustos umetničke kolekcije Kontakt Erste Bank Grupe i Branka Stipančić.

Erste Banka i MSUB su nam upriličili  poseban poklon- majice iz ograničene edicije, napravljene povodom izložbe za čiji je dizajn iskorišćen motiv iz rada Mladena Stilinovića.

Izložba će biti otvorena od 20. januara do 1. marta 2007. godine.

Dragan Kljajić

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.