Za četvrtak, 22. oktobar 2009. godine

BEOGRAD, 21. oktobra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama najviše pišu o dogovorima Rusije i Srbije posle posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i prvoj žrtvi novog virusa H1N1, Kraljevcanki B.Đ. (46), koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu.

BLIC - Pod naslovom "Rusi za kredit hoće da grade koridor 10 i metro", o ulaganjima vrednim 800 miliona dolara. "Prva žrtva svinjskog gripa u Srbiji", o preminuloj pacijentkinji Kliničkog centra u Kragujevcu. "Tošetov vozač osuđen na dve godine", piše list.

VEČERNJE NOVOSTI - "Prva žrtva gripa", o preminuloj B. Đ. (46) iz Kraljeva. O razgovorima predsednika Rusije i Srbije Dmitrija Medvedeva i Borisa Tadića govori ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić - "Jači smo nego ikad". "Znam sve o mafiji", naslov je teksta o svedočenju crnogorskog biznismena Ratka Kneževića.

DANAS - List o odnosima sa Rusijom piše pod naslovom "Bliže Rusima, dalje od NATO". O dolasku predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda - "Iz Vlade planovi, MMF traži brojke". "Pitanje statusa Kosova rešeno", izjava je predsednika Kosova Fatmira Sejdijua.

POLITIKA - "Niš centar za ruske leteće vatrogasce", list prenosi intervju sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. "Prva žrtva novog gripa u Srbiji", o preminuloj Kraljevčanki. Tekst o ostavci beogradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović naslovljen je - "Sekretarka za zdravstvo podnela ostavku".

PREŠ - "Ruska milijarda još na čekanju!", o dogovorima za kredit od Rusije. "Kraljevčanka preminula od svinjskog gripa", o prvoj žrtvi novog virusa u Srbiji.

lid/dar

Pogledajte još