8 činjenica o misionarskoj pozi koje verovatno niste znali

0

Nismo sigurni kako da se nakon ovoga osećamo, polazeći od činjenice da je ova poza poznata i pod nazivom „mama-tata poza“.

Misionarska poza kroz istoriju i razdoblja menjala je svoje ime. Tako je znamo po brojnim nazivima uključujući nazive poput bračna poza, englesko-američka poza, poza muške superiornosti, ali i mama-tata poza.

Misionarska poza je jedina legalna seks poza na Floridi. Ipak, nismo sigurni imaju li seks policiju koja će proveravati eksperimentišete li i s nekim drugim idejama.

Veruje se da je to originalna i prva ikad korišćena seks poza. Prema podacima iz istorije, ova poza korišćena je još iz dana čovekolikih majmuna. Teško je zamisliti ijednu drugu pozu pod plamenom vatre u nekakvoj šumi…ili pećini.

I dalje je najpopularnija poza. Čak i danas kad je seks već odavno popularna tema za razgovor, istraživanja pokazuju kako 90 posto bračnih parova preferira ovu pozu, a čak 9 posto ne koristi nijednu drugu…što je žalosno.

Kad već imamo „doggy style“ mogli bismosmo imati i „armadillo style“. Jer, koliko god čudno bilo, armadili koriste upravo ovu pozu.

Niko nije siguran zašto ovu pozu zovemo „misionarska“. Opšteprihvaćen mit je kako su misionari nekad tu pozu predlagali bračnim parovima, ali u stvarnosti je najvjerovatnije reč o lošem prevodu istorijskih dokumenata.

Misionarac je moguće koristiti na brojne načine.Primera radi za takozvani „interkruralni seks“ gde muškarac svoj penis trlja o bedra partnerke. Da, to stvarno postoji. Osim toga, misionarska poza dobra je i za analni seks. Ono što želimo reći je da je to poza od brojnih mogućnosti, pa je zato s punim pravom toliko i volimo.

Za muškarce je to treća po redu omiljena poza. Odmah nakon „doggy“ i „cowgirl“ poze – tako bar tvrde ankete.

Izvor: cosmopolitan.hr

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.