Legendarni Gvin Ešton u Domu omladine

Rođen u Velsu, australijski pevač, tekstopisac i gitarista Gvin Ešton se vratio sa potpuno novim „live“ i uzbudljivim solo šouom čineći ga jednim od najviše eklektičnijih savremenih bluz umetnika na sceni danas.
Gvin Ešton promoviše svoj najnoviji album Radiogram sa moćnim solo konceptom koji obuhvata širok spektar električnih i akustičnih gitara, efekata („loopers“, „octave dividers“) i bas bubnja koji daju puni teški zvuk „one-man band“-a.

Nikada se ne oslanjajući na određenu set listu ili matrice, Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu. Od teških „fuzz“ gitara, elektro/akustičnog bluza pa da „world music“-a, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.
Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi (Toni McPhee) opisuje Eštona – „On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi 'one-man' bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta (Duster Bennett).“
Francuski magazin „Guitar Part“ ga je 2001. godine nagradio 3. mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka (Jeff Beck) i Gerija Mura (Gary Moore). Njegova dva uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, kao i mnogo nagrada za album godine i album meseca. „Billboard“ magazin ga zove najboljim južno-australijskim doprinosom bluz/rok scene.