Da li ste spremni da padnete s nogu

0

Predstava S NOGU (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) prvi je celovečernji tematski solo šou, a s kojim je Peđa Bajović na svojoj prvoj regionalnoj turneji, u rano proleće 2012. godine, nasmejao preko dve hiljade i isto toliko tisuća Srba, Hrvata, Bosanaca sa sve Hercegovcima, Slovenaca i Crnogoraca…

Ako se pitate zašto – zato što su svi oni u toj predstavi! U međuvremenu su ovu predstavu videli i mnogi drugi u svim zemljama našeg dela sveta, ali i šire!

To je priča o nama danas. Nama, koji smo nastavili svoje živote tu – na ovim “našim prostorima”, u “regiji” ili “regionu”, Zapadnom Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji… uglavnom – o nama sada i tu. Iako razdvojeni, neka od svakodnevnih iskustava su gotovo identična, dok su neka takva kao da su jedni na Zemlji, drugi na Mjesecu, a treći na Marsu… i tako dalje sve do nepriznatog Plutona.

– 'Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi.

– Koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku?

– Zašto reč ‘čimbenik’ zbunjuje Srbina?

– Šta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?

– Jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava…?

– A, gde je nestalo makedonsko devojče…?

Još više pitanja i još manje odgovora dobićete u ovom druženju s Peđom u trajanju od skoro dva sata. Uz sve to biće i malo politike, i ono malo tzv. domaće ekonomije, ponešto estrade i (nikada dovoljno!) sexa… i imate – S NOGU!

Predstava će se održati šestog maja u Muzeju istorije Jugoslavije od 20 sati.

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.