Teška noć u Beogradu: Šestoro povređeno u udesima

Žena stara oko 60 godina, vozač, u udesu u Ulici Prvog maja ispred broja 110 u Velikoj Moštanici zadobila je povrede glave i pod sumnjom da ima potres mozga prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je dežurni lekar u Hitnoj pomoći dr Milica Radaković.

Vozač motocikla star oko 30 godina je oko 19.25 časova u Pinosavi kod skretanja za Avalu zadobio povredu glave, a drugi motociklista je u udesu oko 19.45 časova u Ulici Zdravka Čelara zadobio povredu istezanje vrata, istakla je dr Radaković.

U udesu oko 23.45 časova na uglu ulica Jablaničke i Ace Joksimovića jedan muškarac je zadobio povredu glave, a drugi posekotinu na glavi, kazala je dežurni lekar u Hitnoj pomoći.

Dr Radaković je istakla da se sinoć dogodio još jedan saobraćajni udes u kojem je jedna osoba zadobila kontuziju lumbalnog dela kičme.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 117 intervencija od kojih 29 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali hronični bolesnici i astmatičari, precizirala je dr Radaković.

Dr Radaković je savetovala redovnu terapiju, balansiranu ishranu, izbegavanje najtoplijeg dela dana, rehidraciju i oprez u saobraćaju.

Nadlanu / izvor: B92