Srbin izboden kod Gnjilana, jedan napadač uhapšen

Policija Kosova je potvrdila da je uhapsila jednog od napadača na Zorana Kostića kod sela Pasjane kod Gnjilana, dok je drugi u bekstvu.

Po portparolu Regionalne policije Hašaniju, Kostić (31) je u Regionalnoj bolnici u Gnjilanu, a njegov život nije u opasnosti.

Portparol Regionalne policije je rekao da je identitet drugog napadača poznat policiji i za njim se intenzivno traga.

Kostić je izjavio za Radio Kim iz Čaglavice da su mu put preprečila dvojica napadača iz susednog, albanskog sela Vlaštica, koji su ga zaustavili dok se sa porodicom vraćao iz Gnjilana u Pasjane.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić izjavio je Tanjugu da ovaj incident ima za cilj da zaplaši Srbe u ovom delu Kosova i da od MUP-a Kosova traži da odgovorne privedu i uhapse.

"To je bio pokušaj ubistva. Dvojica Albanaca iz susednog sela Vlaštica su Zoranu Kostiću, koga su sreli na ulici, automobilom blokirali put, a zatim ga napali noževima i teško povredili. Oni su se posle toga automobilom udaljili, ali meštani su ih prepoznali", kazao je Nikolić.

"Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa sa njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i proteraju", ocenio je Nikolić i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce.

Stojanović zatražio hapšenje napadača na Srbina

Zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović, zatražio je sinož od Kosovske policije da hitno uhapsi napadače.

"Najoštrije osuđujem napad i pozivam Kosovsku policiju Gnjilanskog regiona da hitno nađe i pravdi privede napadače", rekao je Stojanović.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još