Ako želiš da se ratosiljaš sala, u ove MITOVE moraš PRESTATI da veruješ!

Neke namirnice mogu sagoreti više kalorija nego što ih sadrže
Mnoge namirnice mogu imati pozitivan efekat na naš metabolizam i mogu nam pomoći u bržem sagorevanju masti, ali ne postoji hrana koja može da smanji broj kalorija koje ste uneli u svoj organizam. Na primer, voda ima nula kalorija, a tu je i različito voće i povrće za koje postoji mit da mogu doprineti gubljenju kilograma samo njihovim varenjem.

Ne možete da smršate ako se ne odreknete brze hrane

Znamo da se uvek isfrustrirate kada na dijeti pojedete picu ili neku veliku pljeskavicu, ali ne brinite, jer možete smršati čak iako se potpuno ne odreknete brze hrane. Suština se sastoji u tome da treba da izbegavate čitave obroke brze hrane, ali vam jedna pljeskavica ili hamburger neće narušiti dijetu.

Ne treba jesti pre spavanja

Nijedan lekar ne preporučuje da odlazite u krevet sa praznim stomakom, jer u tom slučaju nećete moći dobro da spavate. Zato je dobro da užinate pre spavanja, ali naravno tako što ćete napraviti adekvatan izbor hrane. U tome je zapravo i suština.

Ako vežbate gubićete kilograme

Čak iako unos kalorija držite pod kontrolom i vežbate redovno, to ne znači da ćete gubiti kilograme. Vaš metabolizam se s godinama usporava, pa se može desiti da ne možete uvek da se vratite na kilažu koju ste imali pre godinu, dve.

Hrana sa niskim procentom masti je dobra za dijetu
Hrana sa niskim procentom masti je dobra za dijetu, ali samo ako je potpuno prirodna. Hrana koja je industrijski obrađena, a na kojoj piše da je niskokalorična, često sadrži preveliku količinu šećera pa ćete uneti više kalorija nego obično.

Morate smanjiti unos karbonata

Ako mislite da će manji unos karbonata doprineti gubljenju kilograma, onda ste u velikoj zabludi. Zato je vrlo važno da vodite računa koje karbonate unosite, jer i od toga zavisi vaše mršavljenje.

Obavezan je obilniji doručak

Ako dan počinjete oblinijim doručkom, time možete ubrzati vaš metabolizam, ali to ne znači da možete da se oslobodite kalorija koje tom prilikom unosite. Zato je vrlo važno da vaš doručak sadrži karbonate i vlakna, ali pazite da ne preterate ni u tome.

Unos velike količine vode može doprineti gubljenju kilograma

Unos velike količine vode vam definitivno može pomoći u tome da ne osećate glad duže vreme, ali je mit da ukoliko pijete mnogo vode možete izgubiti i kilograme. Voda jeste zdrava, ali je najbolja varijanta da popijete jednu čašu pre svakog obroka.

Nadlanu / izvor: wannabemagazine.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.