Posle dva PAKLENA dana stiže NEVREME: Pljuskovi, grmljavina, kiša i grad

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 30 do 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinama i padom temperature, koje će sutra krajem dana zahvatiti severne i zapadne krajeve, potom će se tokom noći proširiti na veći deo Srbije.

Najniža temperatura vazduha iznosiće od 13 do 20, a vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa slabim i umerenimjužnim i jugoistocnim vetrom koji će uveče biti u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura vazduha iznosiće oko 20, a najviša dnevna oko 34 stepena.Krajem dana i tokom noći očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinama i padom temperature vazduha.

U upozorenju za područje Srbije do 7. maja navedeno je da se tokom noći između srede 6. maja i četvrtka 7. maja i u četvrtak lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama, olujnim vetrom i gradom.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. maja,u četvrtak biti promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, uz umeren i jak severozapadni vetar, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

U petak i subotu biće pretežno sunčano i umereno toplo vreme. Zatim će biti promenljivo oblačno vreme sa pljuskovima i grmljavinama, uglavnom u nedelju i ponedeljak.

Pogledajte još