Beograd noćas: Dva udesa, dve osobe povređene

Muškarac star 34 godine je u udesu, koji se dogodio oko 04.00 časa na Novosadskom autoputu, zadobio istegnuće vrata, rekla je dr Radaković.

Dr Radaković je dodala da je u udesu oko 05.30 časova na Ibarskoj magistrali u Žarkovu jedna osoba, takođe, lakše povređena.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 113 intervencija od kojih 17 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 307 intervencija od kojih 76 na javnom mestu, precizirala je dr Radaković.

Dr Radaković je istakla da je povećan broj intervencija, da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari, srčani i neurološki bolesnici, a da je juče u toku dana bilo puno kolapsa na javnim mestima.

Zbog vrućine koja se tokom dana očekuje, dr Radaković je savetovala građanima da ne borave dugo u zagušljivim prostorijama i da ne budu direktno izloženi suncu, a da sa sobom nose flašu sa vodom.

Svim hroničnim pacijentima dr Radaković je savetovala da redovno kontrolišu arterijski krvni pritisak i vrednosti šećera u krvi, a podsetila je i da je potrebno rashlađivati i provetravati prostorije u kojima se boravi.

Nadlanu / izvor: Blic