Ljubitelje internet TV-a u maju očekuje prave filmske i serijske poslastice

Pickbox voli britanske serije

Svi koji ne mogu da dočekaju novi film o najpoznatijem špijunu u službi “Njenog Veličanstva”, moći će od maja na “Pickboxu” da gledaju seriju “Fleming: Čovek koji je hteo da bude Bond”. Ian Fleming autor je serijala o tajnom agentu 007, a možda nikad ne bi postao pisac da nije silno želeo da izađe iz senke oca, pokojnog ratnog heroja kojem je nekrolog napisao glavnom i bradom Winston Churchill, a Britancima su takve stvari bitne. Za život je zarađivao kao mešetar, što mu je omogućilo život plejboja, sve dok početkom Drugog svetskog rata iznenada nije dobio priliku da se dokaže u mornaričkoj obaveštajnoj službi… Ostatak priče nabijene avanturom i akcijom o čoveku koji je stvorio jednu od najvećih špijunskih ikona moderne literature, Jamesa Bonda, možete pogledati samo na Pickboxu.

Od 1. maja na Pickbox iz mrtvih dolazi najpoznatiji londonski detektiv Sherlock. Benedict Cumberbatch kao Sherlock u savremenom Londonu neodoljivo je šarmantan i na samo sebi svojstven način objašnjava kako je lažirao svoju smrt na kraju druge sezone. Poslednja sezona serijala Frostov pristup koju je gledalo 10 miliona Britanaca takođe je od maja dostupna i vrlo je emotivna jer u njoj otkrivamo nežnu stranu Frosta koji se zaljubi u svedokinju slučaja na kojem radi.

Britansko visoko društvo

Malo je onih koji znaju da je Damian Lewis (Zlatni globus za glavnu ulogu marinca Nicholasa Brodyja u seriji Domovina) zapravo rođeni Londončanin, a da je svoju holivudsku karijeru započeo kad ga je Spielberg skinuo s dasaka Royal Shakespeare Companyja i ubacio u vojničku uniformu za potrebe snimanja serije Združena braća (za koju je također nominiran za Zlatni globus). A kako se snalazi u kostimiranoj drami Saga o Forsyteima od svibnja možete gledati na Pickboxu. Epska serija o Forsyteima, ispričana kroz tri generacije tokom kojih se porodica pela po društvenoj lestvici na prelasku iz 19. u 20. vek, ekranizacija je romana nobelovca Johna Galsworthyja. Snažna, seksi povesna drama s jakom glumačkom postavom puna je ljubomore, izdaje, nevere, khosa i okrutnih veza. Jeeves i Wooster britanski je humor u najboljem izdanju. Od maja na Pickboxu gledajte Hugha Laurieja i Stephena Frya koji su utelotvorili legendarne kreacije nastale iz pera P. G. Wodehousea, u kultnoj britanskoj humorističnoj seriji o Bertieju Woosteru i njegovom vernom batleru Jeevesu. Praznoglavi Bertie često upada u nove nevolje, ali zato, srećom, uvek ima pomoć svog vernog i mnogo inteligentnijeg batlera, koji ga vešto spašava, pa i iz ralja potencijalnih supruga.

Ništa bez visoke politike

Ako se još niste upoznali s intrigama Franka Underwooda kojeg glumi genijalni Kevin Spacey, krajnji je čas da počnete da gledate Kuću od karata, jer prve dve sezone odlaze s Pickboxa 22. maja. Ali zato u maju na Pickbox stiže nagrađivana britanska serija Kuća od karata, ekranizacija romana Michaela Dobbsa, prema kojoj je nastao istoimeni hit s Kevinom Spaceyjem. Priča je o pohlepi, korupciji i neutaživoj ambiciji pokvarenog, osvetoljubivog političara Francisa Urquharta, koji se u tri sezone beskrupulozno uspinje od predsednika kluba zastupnika u Parlamentu do pozicije premijera kojem je krajnji cilj rušenje britanske monarhije.

Onde dole na dalekom Novom Zelandu

“Povrh jezera” napeta je kriminalistička drama oskarovke Jane Campion i Oscarom nagrađenog producenta Emilea Shermana i od maja je možete gledati na Pickboxu. To je misteriozna priča o tajnama malog novozelandskog grada, sa sjajnom glumačkom ekipom koja je seriji obezbedila Zlatni globus. Elisabeth Moss glumi neiskusnu detektivku Robin Griffin, koja se hvata ukoštac sa slučajem trudne 12- godišnjakinje koja se pokušala utopiti u jezeru, nakon čega je nestala…

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.