TRAGIČNA LJUBAV: Vaspitač se ubio pošto devojka nije želela da se uda za njega

Damir Marinković (27), vaspitač iz Leskovca, pronađen je mrtav pored puta koji od centra grada vodi ka napuštenom motelu „Atina“.

Kako saznajemo, Damir se najverovatnije ubio jer mu je devojka nekoliko dana ranije vratila prsten kojim je nameravao da je zaprosi.

Tragedija se dogodila u utorak po podne oko 400 metara ispred prigradskog naselja Bobište, u kome je Damir živeo i radio kao vaspitač u dečjem vrtiću.


Pucao iz pištolja

- Još nije jasno da li je Damir Marinković izvršio samoubistvo pištoljem na mestu vozača svog „reno megana“ ili je izašao iz vozila i pucao u sebe nasred puta, gde je pronađen i gde se nalazi lokva krvi. On je pucao sebi u glavu - kaže naš sagovornik iz istrage.

Otac Zlatko i brat Stefan su u šoku i nisu očekivali da će ih ovakva tragedija zadesiti. I najbliža rodbina, ali i komšije i prijatelji kažu da je reč o izuzetno uzornoj i domaćinskoj porodici. Za Damira imaju samo reči hvale. To kažu koleginice i kolege u dečjem vrtiću pri OŠ „Vuk Karadžić“ u Bobištu.

- Sjajan kolega, drug i prijatelj. Svi smo šokirani njegovom smrću - kažu koleginice u predškolskoj ustanovi koje su radile sa Damirom i dodaju da ne veruju da je mogao da digne ruku na sebe zbog devojke. Na pitanje da li je imao ljubavne probleme sa devojkom kažu da im tako nešto nije poznato, ali ne isključuju da ih je možda imao, ali da im nije govorio.

Ozbiljna veza

Znale su za vezu sa S. N., ali, kako kažu, to je bila baš ozbiljna, dugogodišnja ljubav.

- Stvarno ne znamo da se Damir na takav korak odlučio pošto je S. N. odbila da uzme prsten i da mu ga je, navodno, vratila. Nije on takav. Ali znate, specifične su to situacije - kažu u predškolskoj ustanovi u kojoj je Damir radio. Ova ustanova juče nije radila i zatvorena je do ponedeljka, a mališani su se razišli u suzama.

Nastavnici koji su predavali Damiru kažu da je bio odličan đak. Oni prosto ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Družili smo se kada je počeo ovde da radi. Bio je veoma pažljiv - kažu bivši nastavnici o svom nekadašnjem učeniku.

Nekoliko verzija smrti

Meštani Bobišta kažu da su čuli nekoliko verzija smrti vaspitača.

- Te nađen je ovde, te nasred puta, te u kolima, te sa njim je bila S. N. Mislimo da će parafinska rukavica, istraga i obdukcija, koja je u toku, dati odgovore na mnoga pitanja - pričaju stanovnici ovog naselja.

Izvor: Kurir

Pogledajte još