Hladno pivo i Zabranjeno pušenje na Arsenal festu

Hladno pivo će, uz stare hitove, predstaviti na Arsenalu tek objavljeni novi album "Dani zatvorenih vrata", a frontmena Mileta Kekina posebno oduševljava povratak zagrebačkog benda u vizuelno upečatljiv prostor Kneževog arsenala, stare vojne fabrike iz 19. veka.

"To mi je jedna od top tri lokacija u eks Yu, jer ono što mi sviramo savršeno paše uz industrijsko okruženje i onaj cigleni dimnjak preko puta bine. Da sam Englez tamo bih snimao Olivera Tvista", kaže pevač benda poznatog po hitovima "Nije sve tako sivo", "Pitala si me", "Pjevajte nešto ljubavno"...

Prvi put na kragujevački festival dolazi legendarno Zabranjeno pušenje, čuveno po novoprimitivističkim klasicima kao što su "Jugo 45", "Zenica bluz", "Pišonja i Žuga","Nedelja kad je otiš'o Hase"..., a frontmen Sejo Sekson u video poruci iz Sarajeva kaže: "Pozivam vas sve na megaspektakl - Arsenal fest!"

Još jedna spektakularna premijera upotpuniće Arsenal Fest 05 - uvek provokativni Let 3 iz Rijeke za prvi dolazak u karijeri u Kragujevac najavljuju "uživanje, dijeljenje velike zajedničke energije i izgaranje do isparenja!"

"Bend je na pragu otvaranja potpuno novog glazbeno-umjetničkog ciklusa koji je već započeo 25. 4. velikim trijumfalnim koncertom u Zagrebu gdje je otkriven i spomenik 'Angela Merkel sere!' a sve će u ovoj godini biti okrunjeno i novim albumom koji uskoro izlazi", upozorava Let 3.

Ipak, kada je reč o ostavljanju utiska na kragujevačku publiku Let 3 će izgleda imati ozbiljnu konkurenciju u prvom nastupu na Arsenalu beogradske Bolesne štenadi - pankera poznatih po hitu "Infostan" koji odnedavno imaju objavljen drugi album simboličnog naziva "Desiće se lepe stvari".

"Bili smo par godina unazad kao posetioci i super se zajebavali. Na Arsenalu od nas možete očekivati da se ne pojavimo ili da se pojavimo na dresiranim belim medvedima sa svetlećim nosevima. Pred kraj svirke možda se i zapalimo na bini. Jedno je sigurno ni mi ni publika nakon svega nećemo biti isti oni ljudi s početka koncerta!", laju Štenci.

Neophodnu težinu Arsenalu daće Novosađani Ritam nereda čuveni po svojim beskompromisnim živim nastupima i nizom razbijačkih pank himni kao što su "Put beznađa", "Deset godina", "Crno je sve", "Elita"...

Na Arsenalu nastupaju i ranije najavljeni S.A.R.S., Elemental, Kolja i Grobovlasnici, Artan Lili, kao i britanski didžej LTJ Bukem sa MC-ijem Staminom. Od ponedeljka 11. maja počinje prodaja pojedinačnih ulaznice za svaku od tri večeri festivala, koji će imati Main Stage, Garden Stage, Explosive DJ Stage...

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 1.500 dinara. Ulaznica za 25. i 26. jun košta samo 800 dinara, dok će za završno veče 27. juna biti 1.000 dinara, odnosno VIP ložu 2.000 dinara

Pogledajte još