NE USPEVATE DA SE UGOJITE: Evo zdravog načina da konačno nabacite koji kilogram

Razlozi zbog kojih se pojedinci ne mogu udebljati mogu biti raznoliki – od zdravstvenih problema, do nedostatka apetita i "mršavih" gena.

Brojite kalorije, ali i nutrijente
Fokusirajte se na zdrave namirnice, a u tu skupinu pripadaju one sa puno vitamina, nutrijenata, minerala i kalorija. Započnite prehranu osnovnim nutrijentima pa, kad god možete, obogatite prehranu sa jogurtom, voćem, orašastim plodovima i zdravim masnoćama

Jedite često i ugojite se
Bez obzira zašto želite da se ugojite, što češće jedite velike ili male obroke. Takoo ćete brže uspetii. Stručnjaci savetuju oko šest obroka na dan a svaki bi trebalo da se sastoji od proteina, skroba, voća i povrća.
Jedete li često i pametno, možete u dve nedelej da nabacite i do dva kilograma.

I zdravi napici su hrana
Iako napici nisu toliko siti, njima možete dodati nutrijente organizmu bez osećaja nadutosti i težine. Odličan izbor su 100 posto prirodni, organski napici poput onih od narandže, i mleka.

Kako povećati apetit
Ako vam se jednostavno nikada ne jede, postoje određeni trikovi kojima ćete stimulisati apetit. Kratka šetnja će vam svakako otvoriti apetit, a omiljene grickalice će takođe pomoći ako se ne možete prisiliti na obilniji ručak.

Vodu uvek pijte nakon obroka jer će vas ona zasititi ukoliko je popijete pre istog.

Namirnice koje će vam pomoći pri debljanju
Namirnice bogate kalorijama i hranljivim materijama su one koje sadrže masnoće, a posebno one biljne. Biljne masti nude orasi, kikiriki, maslac od kikirikija, maslac od badema i avokado.

Sušeno voće je takođe puno kalorija i šećera, a možete ih dodati salatama, jogurtima ili zobenim kašama.

Slanina je puna kalorija, a ako više volite ribu onda odaberite losos.

Ako ste ljubitelj slatkiša, posegnite za sladoledom ili čokoladom.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još